- Pritvor je prema okrivljenima LJ.R., M.R., E.R., I.R., L.R. i M.N. određen jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, dok je prema okrivljenom LJ.R. pritvor određen i usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva - navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Okrivljenom LJ.R. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženog krivičnog dela pranje novca.

Ista krivična dela na teret se stavljaju i ostalim okrivljenima M.R., E.R., I.R., L.R. i M.N., kao i R.K.R. i I.R.

Foto: Printskrin/Daily Mail

 

R.K.R. se, da podsetimo, nalazi u pritvoru u Švajcarskoj dok se za okrivljenom B.R. i dalje traga.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Foto: Jutjub printskrin/Sky Sports Retro

 

Podsetimo, okrivljeni LJubomir Romanov u Velikoj Britaniji je osumnjičen da je organizovao "pljačke veka" 2019. godine kada su opljačkani nasladnica Formule 1 Tamara Eklston, bivši fudbalski reprezentativac Frenk Lampard i pokojni vlasnik FK Lester.

Foto: Tanjug/AP

 

(Kurir)

BONUS VIDEO: