Sedmoro ljudi, četiri muškarca i tri žene, svi s opekotinama, uspelo je da iskoči iz zapaljenog vozila i tako preživi nesreću na autoputu jugozapadno od bugarske prestonice Sofije.


Nesreća se dogodila kad je autobus makedonske agencije "Besa transa", koji je bio krcat uglavnom mekedonskim turistima, udario u 3 ujutro u barijeru na autoputu Sofija-Blagojevgrad i zapalio se. Autobus se vraćao iz Istanbula u Severnu Makedoniju, a među poginulima je dvanaestoro dece.

Razmere nesreće izazvale su šok i tugu u Bugarskoj i Severnoj Makedoniji, gde je proglašena trodnevna nacionalna žalost, a makedonski premijer Zoran Zaev opisao je nesreću kao "užasavajuću".

- Posetio sam povređene u bolnici u Bugarskoj. Srce mi se slomilo kada sam čuo plač oca koji je izgubio dete - rekao je Zaev za BBC.

Premijer je saopštio da je razgovarao sa jednim od preživelih, koji mu je rekao da su putnici spavali kada ih je probudio zvuk eksplozije.

- Uspeli su da razbiju jedan od prozora i spasili nekoliko ljudi. Nažalost, ostali nisu uspeli - rekao je Zaev novinarima.

Zaev se sa ministrom spoljnih poslova Bujarom Osmanijem i ministrom zdravlja Venkom Filipčetom nalazi u Bugarskoj gde prate situaciju nakon teške nesreće.
 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".