Baletski igrač i pevač Aleksa Jelić koji je odlučio da krene stopama Marije Šerifović i uz pomoć surogat majke da se ostvari u ulozi roditelja, godinama unazad živi i radi u Barseloni. Aleksa posećuje i Beograd, a sada je bio gost jedne emisije gde je pored priče o surogat majci, ispričao i kako je izgledao periodu devedesetih iz njegovog ugla.

Foto:ATA images

 

On se tada bavio baletom i imao je stalni angažman u Pozorištu na Terazijama, a ovom prilikom je otkrio kako je zbog Slobodana Miloševića ostao bez posla.

"Prvi angažman je bio u septembru 1993. godine, a poslednji u martu 1999. godine, tada se desilo bombardovanje. Za vreme bombardovanja sam sa porodicom otišao u Barselonu, a u to vreme, kako je bombardovanje prolazilo, tadašnji predsednik Slobodan Milošević je rekao: 'Ako se sutra svako ne javi svom šefu ili nadređenom momentalno će dobiti otkaz'. Ja sam bio tri hiljade kilometara dalje od Beograda, sedeo i gledao i znao sam da ću dobiti otkaz", ispričao je Aleksa u emisiji "Ispovest", a zatim se prisetio anegdote iz perioda kada je trebao da krene u vojsku.

"Rekao sam da ne dozvoljavam da mi oduzmu godinu dana života ionako mi je profesija kratka. On me je pogledao i rekao koleginici: 'donesi mi onaj pečat' i onda mi je lupi pečat na kom piše 'trajno nesposoban', tako da sam ja bio trajno nesposoban za sve, ali kada se desilo bombardovanje, meni je stigao poziv za nešto, a moji roditelji su se pitali da li je sigurno ostati u Beogradu, mama je imala prijatelje u Barseloni i moj život se menja u roku od nekoliko dana. Moja želje bila da mi ostanemo tamo jako malo, a onda mi je drugarica moje majka rekla da tamo postoji super baletska kompanija i pripadaju institutu teatra. Ja sam otišao, pogledao predstavu, u tom trenutku je meni to bilo nedostižno jer sam ovde igrao dva levo dva desno, i kako sam izlazio video sam plakat na kom je pisalo 'Audicija'".

"Dobio sam informaciju šta sve treba da se spremi, a u tom trenutku je moja drugarica iz Beograda otišla u Amsterdam i poslala mi je poruku da je tamo Kraljičin rođendan i da su fenomenalne žurke, i ja umesto da se spremam za audiciju, ja sam otišao u Amsterdam, da bih se vratio u Barselonu na audiciju potpuno nespreman, ja sam prošao prvi krug, drugi krug, i na kraju su izabrali nas četvoro od 400 ljudi i ja sam dobio ugovor na par godina i potpuno mi se život menja. Želeo sam da se vratim ovde, ali univerzum je za mene imao druge planove", otkrio je Aleksa Jelić.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".