Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak na RTS-u da od 1. januara kreće novo povećanje plata i penzija. 

- Ako budemo imali dobar rast BDP-a, idemo na dodatni rast standarda građana", kazao je. Takođe je iskazao zahvalnost ljudima na podršci, ljubavi i poverenju na izborima koji su održani u nedelju 17. decembra. "Ogromna je obaveza, a ja obećavam da ću marljivo raditi zajedno sa svim drugim ljudima, da ćemo se truditi, ali će SNS morati sebe da menja i da bahate i arogantne tipove bar u najvećoj meri skloni iz svojih redova ukoliko želi poverenje našeg naroda u budućnosti - rekao je Vučić.

Na pitanje da li je 46,8 odsto glasova dovoljan legitimitet za pun mandat od četiri godine, Vučić kaže da jeste.

- Kod nas je sve fer i čisto. Prošli put sam rekao da će biti kraći mandat, godinu i po dana, tako je i bilo. Rekao sam mesec dana pre ovih izbora, potreban nam je potpuni mir i posvećenost da rešimo sva pitanja razvoja zemlje do EXPO 2027. EXPO nije samo EXPO, to je ceo program razvoja. Mi smo sada izračunali da će možda biti čak 15 milijardi ukupnih ulaganja u Srbiju - naglasio je Vučić.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".