To znači da spekulacije o navodnom zlostavljanju dvoje ubijenih padaju u vodu. Više detalja biće poznato kada nalaz bude gotov.

- Osnovno javno tužilaštvo Skoplje je u stalnoj komunikaciji i razmeni podataka sa Institutom za sudsku medicinu. Obdukcioni zapisnik još nije sastavljen i dostavljen tužilaštvu - rekli su iz Tužilaštva, prenosi Skopje1.

Dodaju i to da je u toku detaljna istraga.

- U toku je istraga o radnjama svih uključenih, za koje se svakodnevno prikupljaju usmeni i materijalni dokazi koji se međusobno upoređuju. Državno tužilaštvo apeluje da se tokom istrage ne šire neproverene informacije koje mogu naštetiti postupku, ali i dodatno uznemiriti javnost - dodali su iz tužilaštva.

Podsetimo, glavni osumnjičeno za dvostruko ubistvo LJupčo Palevski-Palčo uhapšen je 5. decembra uhapšen je na aerodromu u Turskoj po međunarodnoj poternici makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: MUP Makedonije

 

U policiji i tužilaštvu kažu da je on ispalio metak, odnosno ubio Vanju, a pre toga je pucao i na Žežovskog čijim je automobilom oteta devojčica iz Skoplja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je ranije podnelo krivičnu prijavu povodom ovog slučaja. Četiri osobe osumnjičene su za otmicu i ubistvo Đorčevske i Žežovskog. Vanjin otac Aleksandar osumnjičen je za pomaganje u izvršenju krivičnog dela Otmica maloletnog lica.

U okolini Skoplja pronađena su dva pištolja koja se dovode u vezu sa ubistvima. Pronađen je i Vanjin mobilni telefon.

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski je potvrdio da je Vanja upucana, a ne zadavljena, kako se pričalo. Očekuje da će se istraga o Vanjinom ubistvu proširiti.

Foto: Društvene mreže

 

Tužilaštvo je iznelo i detalje o ubistvu Žežovskog. Ušli su u njegovu kuću i zgrabili ga kako bi mu uzeli automobil. Napali su ga i vezali, a zatim ga 22. novembra ubili vatrenim oružjem kod sela Rudnik, prenela je Telma.

Foto: Fejsbuk/Zorica Gjorcevska

 

Vanja je ubijena 27. novembra u ataru sela Brazda na periferiji Skoplja, gde je pronađeno njeno telo i zapaljeni automobil u kojem je kidnapovana.

(Skopje1/Telma)

BONUS VIDEO

OTAC PRONAŠAO TELA SINA I SNAJE: „Dozivao sam "Igore", nije reagovao – već su bili mrtvi“