Andre Čapeta (50) preminuo je u petak nakon što je zadobio zastrašujuće opekotine. Incident se dogodio u ponedeljak u jednom lokalu na ribljoj pijaci u Rio de Žaneiru gde je Ana Marija Paišo zatekla supruga kako sedi za stolom.

Nadzorna kamera je zabeležila trenutak kad ga šokiranog čoveka najpre polila tečnošću koju je donela u flaši, a potom i zapalila upaljačem.

Čapeta je trčao unutar skladišta pijace dok je bio prekriven plamenom. Hitno je prevezen u bolnicu gde je podvrgnut lečenju opekotina na 92 odsto tela, piše Dejli mejl.

Policija je odmah privela suprugu, međutim, puštena je tokom noći nakon što sudija nije potpisao nalog za hapšenje.

Šef civilne policije Flavio Fereira rekao je brazilskoj novinskoj agenciji G1 da veruje da je incident motivisan ljubomorom žene. Fereira je za kanal R7 takođe rekao da je veza bračnog para, koja je trajala više od 30 godina, obeležena nasiljem u porodici.

Paišo je ispričala istražiteljima da je pretučena pre nego što je zapalila supruga i da je reagovala u samoodbrani.

- To se ne vidi na snimku. Na snimku se vidi kako žrtva sedi u stolici dok žena hladnokrvno prilazi nakon čega ga je zapalila. Tada nije bila u ranjivoj ili situaciji u kojoj bi bila neposredno napadnuta. Samo je sedeo i nije predstavljao nikakav rizik po njen fizički integritet u tom trenutku - navodi Fereira.

BONUS VIDEO: