Sudija Kvame Rou odbio je molbe advokata odbrane Polet Mičel Loftin za kraću kaznu sedamnaestogodišnjem tinejdžeru i obezbedio da on, kako javlja AP, ne dobije priliku da zatraži uslovnu kaznu.

Sudija je odluku doneo posle više od 20 izjava porodica preminulih i preživelih koji su govorili o tome kako je tragedija uticala na njih.

- Moje akcije bile su ono što sam izabrao. Nisam mogao da se zaustavim. Ja sam stvarno loša osoba. Uradio sam strašne stvari, rekao je pre izricanja presude Krambli, koji je u vreme napada imao 15 godina.

Krambli, koji se izjasnio krivim po 24 tačke optužnice, uključujući ubistvo prvog stepena i terorizam, rekao je da mu je žao i obećao da će se promeniti dok bude iza rešetaka.

Roditelji maloletnog napadača, DŽenifer i DŽejms Krambli, takođe se nalaze u okružnom zatvoru, gde čekaju suđenje po optužbi za ubistvo iz nehata, jer su pištolj učinili dostupnim i zato što su zanemarili mentalno zdravlje deteta, navodi AP.

Foto: Tanjug/AP

 

Krambli i njegovi roditelji sastali su se sa školskim osobljem na dan pucnjave nakon što je učitelj primetio nasilne crteže, ali niko tada nije proverio njegov ranac u kome se nalazio pištolj.

Tokom suđenja izneto je da je maloletni napadač u svom dnevniku pisao o svojoj želji da gleda učenike kako pate, ali i o verovatnoći da će život provesti u zatvoru, dok je dan uoči pucnjave u školi, snimio video u kojem je izneo svoje namere.

On je uoči pucnjave snimio video na kojem je izjavio šta će uraditi sledećeg dana.

Oksfordski školski okrug angažovao je spoljnu grupu da sprovede nezavisnu istragu, a u izveštaju objavljenom u oktobru navodi se da je tragediji doprinelo to što je sistem zakazao na svakom nivou, uključujući školski odbor, administratore i osoblje škole, piše AP.

BONUS VIDEO

ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike