Ovu vest je saopštio ministar unutrašnjih poslova Albanije Taullant Bala, koji je rekao da je Čelja već dugo tražen od strane pravosuđa u Albaniji, prenosi Kljan Kosova.

Dodao je da je Čelja, osuđen i tražen od strane pravosudnih organa u Albaniji.

Ko je Gezim Čelja?

Gezim Čelja je opisan kao "narko-bos", prenose albanski mediji.

U početku je Čelja bio policajac, a zatim se uključio u trgovinu heroinom, prenose albanski mediji.

NJegova grupa je uništena 2014. godine, kada su Čelja i Valentina Tufa uspostavile kontakte sa raznim albanskim državljanima u Albaniji, na Kosovu i Metohiji i u Sjedinjenim Američkim Državama, za trgovinu kokainom iz zemalja Latinske Amerike, prema KiM, Albaniji i dalje u zemlje Evropske unije, prenose mediji.

Tokom akcije, na graničnom prelazu Morina uhapšena je jedna muška osoba za koju se veruje da je Čelji donosio 7 kilograma kokaina. Takođe, uhapšena je Valentina Tufa u stanu u jednom selu kod Peći, gde je takođe otkrivena laboratorija za preradu kokaina i uhapšen Veim Beriša, vlasnik lokala.

Istovremeno, albanska policija je organizovala akciju hapšenja Gezima Čelje.

Čela se traži i u Italiji, gde je u odsustvu osuđen na 19 godina i 9 meseci zatvora zbog više krivičnih dela, trgovine drogom, prostitucije, posedovanja oružja bez dozvole, favorizovanja tajne imigracije i učešća u kriminalnoj organizaciji.

BONUS VIDEO: