On je 11. avgusta u jutarnjim satima, nakon što je divljački premlatio, iz pištolja ubio svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović pred njihovom desetomesečnom bebom, a krvavi čin prenosio je na društvenim mrežama. Onda je u gradu ubio Denisa i njegovog oca DŽengiza Ondera, ranio policajca i još jednu osobu, posle čega je presudio sebi.

Telo u hladnjači

Od toga dana njegovo telo se nalazi u Komemorativnom centru u Tuzli u hladnjači. Niko neće da ga preuzme. Članovi dalje porodice izjasnili su se da bi organizovali sahranu, ali je problem grobno mesto. O problemu koji nikako da se reši govorio je gradonačelnik Gradačca, Edis Dervišagić.

Foto: Društvene mreže

 

– Sahrana višestrukog ubice jeste problem. Članovi porodice su izjavili da bi snosili troškove sahrane, ali je problem grobno mesto. Grad Gradačac nema gradsko groblje. Mi smo poslali više zahteva institucijama i Islamskoj zajednici za grobno mesto, ali niko nije dao pozitivan odgovor. LJudi neće da na njihovom groblju leži ubica. Dan u Komemorativnom centru košta 41 marku. Nagomilano je oko 5.000 maraka duga i to će, po svoj prilici, morati da bude plaćeno iz budžeta Grada. Sve ovo govori da ćemo morati da nađemo rešenje, ovo ne može da ide unedogled – kazao je Dervišagić.

Foto: Društvene mreže

 

 

Oglasilisu se i iz Komemorativnog centra u Tuzli

– U našem gradskom groblju nema mesta. Ovaj problem trebalobi da reši rodbina, ili Gradska uprava Gradačca. Imali smo slučajeva da tela čekaju na sahranu desetak dana, na primer da porodica dođe iz inostranstva. Imali smo i slučaj dva umrla migranta, pa se čekala identifikacija. Po nekoliko dana na sahranu se čeka kada premine beskućnik, pa opština snosi troškove. Naše je mišljenje da svako mora da se sahrani, bez obzira na to šta je uradio – naveli su iz Komemorativnog centra u Tuzli.

Telo Sulejmanovića se nalazi u rashladnom hermetički zatvorenom limenom sanduku.

(Dnevni avaz)

BONUS VIDEO: