Prema onome što je saopštio ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, otmičare je ranije uveče otac obavestio da će Vanja sama ići u školu i kada će izaći iz stana.

Kako je rekao Spasovski, Đorčevska je kidnapovana da bi se iznudio novac od majke, a ubrzo potom je i ubijena pištoljem.

Ubica ju je usmrtio jer se plašio dokaza koje bi policija mogla da pronađe u istrazi koja je već započeta odmah nakon prijave.

Osim što je ubijena, Vanja Đorčevska je i zakopana u okolini Skoplja. Ovo je saopštio ministar unutrašnjih poslova Spasovski. Prema njegovim rečima, MUP ima u pritvoru izvršioce dva ubistva - devojčice Vanje i Pančeta Žežovskog.

Foto: Društvene mreže

 

- U vezi sa dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, tri osobe su u pritvoru, jedna je van zemlje, a peto lice, otac maloletnice, jeste privedeno, obavljeno je saslušanje, mere će uzeti po nalogu Tužilaštva. Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedno od lica, u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizovalo izvršenje krivičnog dela, kako bi od majke iznudilo novac, kako bi ubuduće svi umešani imali materijalne koristi - kaže Spasovski.

Otac ubijene Vanje trebalo bi danas da istražnom sudiji da iskaz. Očekuje se da će u sud biti doveden u kasnim poslepodnevnim časovima, javlja Kurir.mk.

Vanjin otac je sinoć ispitan u policiji, a državni tužilac Gabril Bubevski rekao je danas na konferenciji za medije da postoje neposredni dokazi da su izvršioci krivičnog dela od Vanjinog oca dobili informaciju kada će devojčica izaći iz stana.

Foto: Jutjub printskrin/Telma TV/Telma TV

 

- U ovom trenutku imamo dokaze da je otac indirektno učestvovao u informisanju počinilaca kada će devojčica napustiti stan. Nemamo saznanja da je umešan u motiv ubistva. Jedan od osumnjičenih je rekao da je informaciju o devojčici dobio od oca - rekao je Bubevski dodajući da otac negira da je to učinio.

BONUS VIDEO: