NJih dvojica su locirani i uhapšeni u jednom stanu u Somboru u kome su se krili, a u akciji hapšenja učestvovale su policijske uprave Subotice i Sombora, kao i pripadnici Žandarmerije.

Kako se sumnja, najpre je na benzinskoj pumpi na Segedinskom putu došlo do tuče između Zeljkovića i njegovog mlađeg brata sa jedne strane i grupe momaka sa druge.

- Braća Zeljković su se vraćala sa žurke i svratili su na pumpu po cigarete i energetska pića. Tamo su naišli na grupu momaka koja je počela da vređa mlađeg brata. Kada je to čuo, Filip se umešao i počela je tuča. Kako je bio krupan i stasit, nije mu bilo teško da ih "posloži" kao pazl - ispričao nam je Filipov blizak prijatelj. - Seli su u kola i otišli, ali je Filip shvatio da mu nema telefona i, uprkos bratovljevoj molbi, okrenuo je auto i vratio se na pumpu. Za to vreme, momci sa kojima su se posvađali su se očigledno oporavili i organizovali, navodno stavili fantomke na glave i krenuli za braćom. Samo stotinak metara dalje počeli su da pucaju iz kola.

Mlađi brat se sagnuo i izbegao rafal. Nažalost, Filipu nije bilo spasa.

Foto: Privatna arhiva

 

Policija je odmah reagovala, ispitan je veliki broj ljudi, ali su se napadači do sada vešto krili. Oni su, inače, odranije poznati policiji. Kako saznajemo, Ivan Č. je nedavno izašao iz zatvora u kome je proveo sedam godina, jer je kao maloletnik bio deo grupe koja je u januaru 2016. na smrt prebila nedužnog čoveka, invalida, Zoltana Bukovca. Tada su jurili drugog čoveka, a brutalno prebili Bukovca koji je čekao suprugu da dođe sa posla. Od zadobijenih povreda, on je posle tri nedelje preminuo. Drugi uhapšeni, Predrag M., takođe važi za problematičnog, a Filipa je poznavao odranije, jer je radio u kafiću u okviru Sportskog centra, na čijem su bazenu momci trenirali vaterpolo.

Za razliku od osumnjičenih, za Filipa Zeljkovića njegovi sugrađani imaju samo reči hvale. Bio je vaterpolista, dobar momak koji je uvek bio tu da se drugovima nađe u nevolji.

- Sve nas je na neki način štitio. Ne samo što je bio jak, nego je imao i tu harizmu, uvek je plenio svojom pojavom. Nije imao nikakve veze sa tim ljudima, bio je u potpuno drugačiji i kretao se u drugom krugu ljudi. Očigledno je to što ih je pretukao tako, što su to i drugi videli, za njih bilo strašno i želeli su da mu se osvete - kaže jedan od Filipovih drugova.

Pritvor

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Subotici, osumnjičenima je određen pritvor do 30 dana.

- Sudija za prethodni postupak je obojici osumnjičenih odredila pritvor zbog opasnosti od bekstva, a u slučaju P. M. i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela - kazala je Una Sarić, portparol Višeg suda u Subotici.

BONUS VIDEO: