Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć u emisiji "Hit tvit" na TV Pink, gde je govori o svim aktuelnim temama.

  •  Politika je "interes građana'', o budućnosti Srbije neće odlučivati stranci
  •  Opozicija ne može automobilima, helikopterima ili avionima da obiđe ono što smo mi uradili
  • U januaru sledi dvocifreno povećanje plata, a diže se i minimalac, finansije su odlične, imamo skoro pet milijardi evra na računu

Na početku emisije, predsednik Srbije je rekao da on nije na čelu izborne liste i kratko precizirao - "ja sam Aleksandar", a potom obradovao građane lepim vestima.

Finansijski podsticaj za mlade

Predsednik je predstavio nove finansijske mere građanima Srbije.

- Za mene je važno da dužnost predsednika RS obavljam na častan i odgovoran način, a došao sam da saopštim važne vesti za građane. Danas smo razgovarali, Ana Brnabić, Siniša Mali i ja oko nekih dodatnih mera. U narednih 10 će kao država prebaciti novac jedinicama lokalne samouprave koje će isplatiti 10.000 dinara svakom srednjoškolcu, preko roditelja.

Ističe da je to važna mera pred praznike.

Još nešto sam hteo da kažem, za studentske kartice se već prijavilo 66.000 studenata, umesto 500 početnih dinara, kako je bila priča, na studentskim kartiama će biti 1.000 dinara prilikom prijave i preuzimanja kartice. Poštanska štedionica će isplatiti svakom od njih a mi ćemo to nadoknaditi Poštanskoj štedionici - najavio je Vučić.

- Za 4 dana ide 20.000 penzionerima, za šest dana ide korisnicima kućne nege, negovateljicama po 10.000, a nadam se za nekih desetak dana i da krene ova pomoć srednjoškolcima po 10.000 dinara. Istovremeno, studentima na studentskim novim karticama biće po 1.000 dinara prilikom preuzimanja. U januaru će biti dvocifreno povećanje plata, a diže se i minimalac, verujem da će u drugoj polovini godine bar jedan od dva sukoba u svetu biti zaustavljen, onda od juna možemo još više da povećavamo plate i penzije, finansije su odlične, imamo skoro pet milijardi evra na računu. Pozivam sve ljude da 17. decembra izađu na izbore. Siguran sam da će ljudi umeti da izaberu - rekao je Vučić.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".