Na Martin Karpeni u Malagi biće treći susret u svega deset dana koji će odigrati Novak Đoković i Janik Siner. Prethodni, prošle nedelje, bio je kada je Nole u ​​finalu Mastersa pobedio Sinera ubedljivim rezultatom 6:3, 6:3.

Pred današnji meč "AS" i "Marka" razgovarali su sa Novakom, a jedna od tema bilo je i ophođenje Svetske antidoping agencije prema srpskoj reprezentaciji.

Test nije bio samo za njega, već i za ceo tim Srbije i oni su to odbili.

Foto: N. Rašić

 

- Prvi put mi se to dešava. Nema smisla da to radim ranije kada ću biti tamo posle meča - prokomentarisao je na srpskom nakon što je pobedio Norija i omogućio svojoj zemlji mesto u polufinalu Dejvis kupu.

- Još nisam završio kontrolu, ali sam već dao uzorak krvi. Obavestili su me sat i po pre početka i imam svoje rutine pre utakmice i ne moram da razmišljam o davanju krvi ili urina.

Foto: N. Rašić

 

Novak Đoković je priznao da se osećao proganjanim od strane lekara:

- Svađao sam se sa njim jer mi se to nije desilo za 20 godina karijere. Sedeo je u jednom od uglova i pratio me satima. To je nečuveno. Uvek sam branio kontrole, ali ne pre utakmica. Nema šta da se krije, ali moraju da postoje određene granice - rekao je srpski teniser.

BONUS VIDEO: