Mask (51) je razgovarao je sa Leksom Fridmanom, rusko-američkim kompjuterskim naučnikom i piscem, na temu eskalacije sukoba širom sveta koji su kulminirali još jednim velikim ratom.

- Mislim da ne treba da zanemarimo mogućnost nuklearnog rata. To je civilizacijska pretnja - rekao je Mask Fridmanu.

On je priznao da su šanse „prilično male“, ali s obzirom na pogoršanje sukoba u Evropi i na Bliskom istoku, izgleda da je još jedan svetski rat verovatniji nego što je bio u prethodnim decenijama.

Foto: Profimedia

 

- Očigledno, globalni nuklearni rat ima veliki potencijal da okonča civilizaciju, možda trajno, ali svakako da ozbiljno rani i možda vrati ljudski napredak u kameno doba ili tako nešto - rekao je Mask.

Tramp: Treći svetski rat je „veoma blizu“

NJegovi komentari dolaze nedugo nakon što je Donald Tramp upozorio da je Treći svetski rat „veoma blizu“. Na Samitu o slobodi u Floridi u SAD, prošle nedelje bivši predsednik je govorio o svojim planovima ako pobedi na izborima u 2024. godine.

Ovaj 77-godišnjak je rekao: - Obećavam vam ovo kao predsednik… Ja ću obnoviti mir, i da, ja sam jedini koji će sprečiti Treći svetski rat jer smo veoma blizu Trećeg svetskog rata.

- Izrael, Ukrajina - to se nikada ne bi dogodilo pod Trampovom administracijom - dodao je on, prenosi Dejli Star.

BONUS VIDEO: