Donosimo vam najbolji recept za bajaderu koja se topi u ustima, a ukus je prava fantazija.

FOTO: Printscreen Youtube/ Recepttura

 

Sastojci:

  • 200 ml vod
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 400 g mlevenog keksa
  • 300 g mlevenih oraha
  • 100 g čokolade za kuvanje

Glazura:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 6 žlica ulja

Priprema:

U posudu na šporetu sipati vodu, te dodati margarin narezan na manje komade, šećer i vanilin šećer.

Sve zagrejavati uz mešanje da se sastojci otope.
U veliku posudu sipati mleveni keks i mlevene orahe, pa ih izmešati.
Napraviti u njima malu rupu, te u nju sipati otopljene sastojke.
Varjačom sve dobro izmešati da se dobije fina ujednačena smesa.
Pomoću vage (ili odokativno) podeliti smesu na dva jednaka dela.
Istopiti čokoladu za kuvanje i sipati u jednu polovinu smese.
I tu smesu izmešati pomoću varjače da postane jednolična.
Pleh dimenzija 35×20 centimetara namazati uljem.
Na dno prvo staviti čokoladni (tamniji) sloj te ga gladilicom dobro izravnati.
Nanijeti svetli sloj na tamni i oprezno ga rasporediti i zagladiti.
Za glazuru na pari otopiti čokoladu za kuvanje s uljem i sipati po svetlom sloju.
Ovo je potpuno tekuće pa se ne morate bojati da ste nešto napravili pogrešno.
Kolač ide na hlađenje u frižider preko noći pre rezanja i posluživanja.
Rezati na pravokutnike prema želji.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".