Prema vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) do kraja dana će duvati slab vetar, južni i jugozapadni.

Suvo i toplo u utorak

U utorak će u većini krajeva biti malo do umereno oblačno, suvo i toplo, a samo na severu zemlje, uz nešto više oblačnosti ponegde može biti slabe, kratkotrajne kiše.

- Krajem dana i uveče će jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima zahvatiti prvo Vojvodinu, a tokom noći ka sredi proširiće se i na zapadne, centralne i jugozapadne predele. Vetar će biti slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak zapadni i jugozapadni – objavio je RHMZ.

Najniža temperatura 14. novembra će biti od 3 do 9 stepeni, a najviša od 15 do 21 stepen Celzijusa.

Kiša, oblačno, hladno i vetrovito u sredu

Sredinom sedmice, u sredu biće oblačno, hladnije i vetrovito, mestimično sa kišom. Vetar će biti umeren i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura će biti od 5 do 11 stepeni, a najviša od 11 do 15 stepeni Celzijusa. Količina padavina, i u utorak i sredu, prema upozorenju RHMZ, biće najverovatnije veća od 20 l/m² za 12 sati.

Do 16 stepeni u četvrtak

U četvrtak će biti umereno oblačno i suvo, a tokom noći ka petku na severu će doći do novog naoblačenja sa kišom. Vetar će biti slab i umeren, na istoku Srbije ujutro i pre podne povremeno i jak severozapadni.

Najniža temperatura će biti od 2 do 7 stepeni, a najviša od 12 do 16 stepeni Celzijusa.

Hladnije i povremeno sa kišom u petak

Meteorolozi su ranije najavili da će petak biti hladniji, oblačan, povremeno sa kišom, a na planinama se može očekivati i sneg. Temperatura će biti do 13 stepeni. Prvog dana vikenda biće prohladno i promenljivo oblačno. Očekuje se da bude vetrovito i na planinama će provejavati sneg. U nedelju će se osetiti uticaj toplijeg fronta i već od ponedeljka postoji mogućnost da temperatura opet bude oko 15 stepeni.

Petodnevna prognoza za Beograd

Prema petodnevnoj prognozi RHMZ, 14. novembra će u Beogradu maksimalna temperatura vazduha biti 20 stepeni i biće promenjivo oblačno. U sredu 15. novembra padaće kiša i maksimalna temperatura vazduha koja se očekuje je 13 stepeni, u četvrtak suvo, promenjivo oblačno sa najvišom dnevnom temperaturom do 15 stepeni, dok će u petak 17. novembra u prestonici padati kiša i biće do 12 stepeni Celzijusa.

(Blic)

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".