Tvit koji je objavljen pre nekoliko meseci i danas je aktuelan kao svojevrsno upozorenje svima koji imajuu kući zatrebaju usluge majstora. On nije krio to da je iznenađen "tarifom" majstora, ali kaže, da je ipak zahvalan zato što je vodoinstalater došao na praznik i rešio mu problem.

- Hitne intervencije - vodoinstalater: Zapušio mi se odvod u kuhinji. Za bukvalno 10 minuta majstor je prodžarao mašinskom sajlom i uzeo 12.000 dinara. Poštujem. Hvala mu što je došao na praznik. I koji će on u Nemačkoj? Nemačka mu u Beogradu - napisao je on.

I kao napomenu, dodao sledeće.

- Samo bez komentara ovih sa doktoratima što nemaju posla.

Foto: Profimedia

 

Ispod ove objave nizali su se komentari:

- 100 evra za čišćenje odvoda?!?

- Čekaj, platio si oko 100 evra za čišćenje odvoda? U neverici je upitao jedan korisnik. A, onda dodao "vodoinstalateru svaka čast, ne treba mu doktorat da izračuna da si budala."

- Materijal 2.000 dinara, 3-4 sata posla. Otpušavanje jednom 40.000 probao da naplati, kaže ne isplati mi se za manje - podelio je svoje iskustvo još jedan od korisnika.

Na to je autor ove objave odgovorio sledeće: - Pa može im se, i to je ok. Nemam ništa protiv da ako neko radi posao koji niko neće, naplaćuje koliko hoće!

- 12.000 je stvarno pljačka. Koristi vaš problem, a ne vrednost njegovog rada - smatraju neki.

- Koristi problem, ali koristi i to što neće niko u majstore. I dok je tako, neka naplaćuje. Još sam ga častio, rešio mi problem - kaže autor inicijalnog tvita.

Foto: Profimedia

 

Ipak je previše, dodaju drugi.

- Poštujem majstorski zanat, ali da su skupi, jesu.

- U Nemačkoj 400 evra ista intervencija - odgvorio je drugi.

Bilo je i onih koji su ga savetovali šta je najbolje za ubuduće da uradi.

- 350 dindži sajla u prodavnici. Jednu uvek moraš da imaš u kući - kažu.

Na vreme pitati za cenu!

Da li je ipak trebalo samo da na vreme pita za cenu? Možda je ovo samo "danak neiskustvu". Mada, ispostavilo se da nije tako.

- Nisi pitao za cenu? - pitao je jedan Tviteraš.

- Jesam, naravno. Prvi su tražili 18.000. Ovaj je rekao 12.000 i došao za 20 minuta. Ja platio, častio, skuvao mu kafu, sipao pivo i zahvalio se! - napisao je autor.

BONUS VIDEO: