Među poznatim licima tu su se našli Suzana Perić, Bata Spasojević, Ivana Nikolić Stanković, Lepa Kotur i mnogi drugi dizajneri koji su svoje nove kolekcije prikazali 29. avgusta u Taormini, na Siciliji, u bajkovitom ambijentu porodičnog zdanja Korleoneovih iz kultnog filmskog ostvarenja "Kum".

Ovo je bila prva prilika, posle gotovo dve godine, da su srpski modni dizajneri svoje kreacije mogli da prikažu uživo, na jednom velikom modnom događaju.

Srbija je jedina zemlja kojoj je u potpunosti bio posvećen ceo jedan dan Sicilijanske nedelje mode, a publika je kreacije naših dizajnera dočekala sa oduševljenjem i aplauzima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Official (@lepacouture)

Predsednici "Serbia Fashion week"-a, Svetlani Horvat, organizatori Sicilijanske nedelje mode uručili su specijalno priznanje u znak zahvalnosti za uspešnu saradnju i zalaganja u oblasti mode.

Interesantno je da je ovo priznanje izrađeno na vulkanskom kamenu koji potiče od Etne, aktivnog vulkana na istočnoj obali Sicilije.

Pred nama je još jedan modni spektakl, koji nas očekuje u periodu od 25. do 29. septembra u ovogodišnjoj prestonici kulture Novom Sadu gde će priliku imati da predstave svoje kreacije pored naših dizajnera i mnogobrojni svetski dizajneri.

"Serbia Fashion Week" je jedina licencirana nedelja mode u Srbiji.