Prvi rezultati istrage ukazuju na eksploziju gasa. Do snažne detonacije je došlo kada je, kako se sumnja, jedan od radnika oštetio gasovod građevinskom mašinom.

Prema navodima, oni su od 8. do 10. novembra ove godine u Zemunu, u Ulici Ševina, prilikom izvođenja radova na postavljanju optičkih instalacija za mobilnu telefoniju, oštetili gasnu instalaciju usled čega je došlo do nekontrolisanog širenja gasa.

Niko nije mogao ni da nasluti da će zbog nečije nepažnje kuća odleteti u vazduh, a upravo to se dogodilo kada je nesrećna žena, nakon što je gas pušten, uključila kuvalo za kafu.

U tom trenutku je gas izašao iz oštećene cevi i kroz kanalizaciju ušao u kuću, gde je došlo do eksplozije. Beživotno telo muškarca izvučeno je nakon pet sati, dok je Hitna pomoć brzom reakcijom prevezla povređenu ženu u Urgentni centar, gde joj se pruža neophodna medicinska pomoć.

Uhapšeni su rukovodioci firme čiji radnici su izvodili radove u Zemunu kada je došlo do eksplozije usled curenja gasa kada je jedna osoba izgubila život. Pored njih, uhapšeni su i radnici firme K.K, R.V, G.V, N.T, M.Đ, Z.G.i M.S zbog krivičnog dela teška dela protiv opšte sigurnosti.

Svima preti zatvor od 2 do 12 godina, sumnja se da su oni bili podizvođači građevinskih radova i da su tokom izvođenja radova oštetili gasovodnu cev, a o tome nisu obavetili Srbijagas.

- Sumnja se da je firma koja je izvodila radove za kablove navodno probušila i cevi kojima se sprovodi gas i tako je zapravo i došlo do curenja gasa i do katastrofe u kojoj je nastradao S.LJ - naveo je ranije izvor upućen u istragu.

Telo muškarca S.LJ. (74) izvučeno je ispod ruševina, dok je žena, njegova ćerka B. (50), zadobila povrede glave i opekotine pa je prevezena u Urgentni centar. Kuća u kojoj su živeli otac i ćerka je potpuno srušena.

BONUS VIDEO:

(Republika)