Objavljeno je da je reč o dvojici maloljetnika. Kako saznaje HRT, jedan ima 16, a drugi tek 14 godina, a uhapšenu su na području središnje Hrvatske, jugoistočno od Zagreba.

Javnosti nije poznato za što se tačno maloletnici terete, koja je bila njihova uloga u navodnoj organizaciji niti koji je bio cilj same organizacije.

Eurojust i Europol podržali su nadležna tela u nekoliko zemalja Evropske unije u međunarodnoj operaciji protiv desničarskog terorizma. Za vreme zajedničkog akcijskog dana, uhapšeno je petoro osumnjičenih i još sedam drugih ispitano u različitim zemljama, saopšteno je iz MUP-a uz napomenu da su kriminalističkim istraživanjem u Hrvatskoj obuhvaćene dve maloletne osobe.

Slučaj je komentarisao i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Foto: Profimedia

 

- Kad bude bilo više informacija, očekujem da nas Ministarstvo unutrašnjih poslova obavesti. Očito je reč o jednoj široj operaciji na nivou Evrope u kojoj učestvuje i hrvatska policija.

- Ja se ne brinem jer je očito da sistem, ne samo naš nego i međunarodna policijska saradnja funkcioniše. Razumiete, to je bit. Što je bit? Bit vam je da vam se ne dogode teroristički napadi i da vam ne raste ekstremizam. Kod nas toga, za sada, hvala Bogu, nema - rekao je Plenković.

BONUS VIDEO:

(Indeks.hr)