Tamošnji Apelacioni sud je kao olakšavajuće okolnosti cenio njegovo iskazano kajanje, smanjenu uračunljivost, dosadašnju neosuđivanost, raniji život, vrlo teške životne uslove i činjenicu da je osuđeni ostao bez noge, te da je bio žrtva psihičkog i fizičkog nasilja.

Od otežavajućih okolnosti na strani Pakistanca je bila iskazana bezobzirnost, kao i to što je spretno napustio mesto krvavog pira i pobegao iz Hrvatske.

Ovaj stravični zločin desio se pre dve godine u tramvaju na liniji broj 6 u Novom Zagrebu, kada je Muhamad S. kuhinjskim nožem u vrat usmrtio Sinišu V. (52)

Psihijatar Suzana Kos je, nakon što je okrivljeni izneo odbranu, navela da je interakcija optuženog sa žrtvom pre samog ubistva bila takva da je došlo do porasta afektivne tenzije, u kombinaciji sa osećajem napetosti, nervoze i impulsivnosti.

Pobegao u Italiju

- Pre nego što je optuženi izvadio nož i ubo žrtvu, kod njega je došlo do osećaja povređenosti, ugroženosti i nesigurnosti te difuzne neprijatnosti i izvesne doze straha - pojasnila je Kos.

U tramvaju nije bilo videonadzora pa sam zločin, koji je zaprepastio Zagrepčane, nije zabeležen.

Okrivljeni je isti dan posle ubistva pobegao u Italiju, a od početka suđenja se branio ćutanjem. 

BONUS VIDEO:

(Informer)