Srpski teniser Novak Đoković poznat je po jednoličnom imidžu koji se gotovo ne menja tokom čitave njegove karijere. Jedini "eksperiment" imao je kada je ofarbao pramen kose kao tinejdžer, a onda čekao sve do pandemije 2020. godine kada ga je supruga Jelena morala da ošiša zbog toga što nije mogao kod frizera.

Ipak, tokom leta je Đoković ponovo počeo da isprobava nove stvari tako da je na Vimbldonu pustio bradu, dok je sada na mastersu u Parizu predstavio i novu frizuru. Ne razlikuje se značajno od prethodnih, ali je ipak vidljivo da je kosa kraća sa strane i da je frizura generalno modernija, da bude u trendu sa mladim teniserima koje "maltretira" na svakom turniru na kome zaigra i pokaže da ne smeju da ga otpisuju.

- Promenio sam frizera, i ova "hrabra" verzija mi se sviđa. Ja sam uobičajeno bio konzervativan kada je frizura bila u pitanju tokom zadnjih deset godina, ali je došao red na nešto drugačije - poručio je Đoković za Kurir o svojoj novoj frizuri, dok se dotakao i situacije sa bradom.

Foto: Tanjug/AP

 

- Što se imidža i brade tiče - kada imam periode bez nastupa na turnirima koji traju mesec dana ili više, onda obično malo zakinem sa brijanjem. Proveli smo dugo i lepo leto u Crnoj Gori ove godine, ženi se svidelo kako sam izgledao... Rekoh sebi - "Srećna žena, srećan život!". I odlučio sam da to ispratim, mada sam u Crnoj Gori i tokom boravka u Americi imao baš predugu bradu koja je počinjala malo da me iritira kad se znojim - kazao je Novak i zaključio:

Foto: Profimedia

 

- Evo, ovo je sada ta neka idealna dužina. Vidim da neki ljudi na internetu pozdravljaju to kako izgledam. Ne znam da li je još to nešto što mogu da nazovem mojim novim imidžom, nisam baš siguran; eto, pratimo ono što mi žena kaže - jer je to valjda prava formula za uspešan, dug i srećan život"

BONUS VIDEO:

(Mondo, Kurir)