Poznato je da Alen Islamović sa kolegom Mladenom Vojičićem Tifom godinama nije u dobrim odnosima, a sad je konačno ispričao istinu o njima.

Foto: N. Fifić/V. Danilov

 

 

 - Mi smo deca radničke klase, pa kad radnici hoće da rade oni rade, kad neće da rade oni neće da rade. Ako želimo raditi to "Bijelo dugme" radićemo, ako ne želimo, onda nećemo. Nema tu nešto da se popravlja krivi zid koji ćemo ispraviti. "Bijelo dugme" je ozidano tako kako je, ima 50 godina - započeo je Alen svoju priču i otkrio detalje tuče koja se dogodila 2018. godine, kada ga je Tifa udario.

- Možda je Tifa u tom trenutku bio nešto slab. I fenomenalni igrači koji igraju fudbal u evropskim ligama istrči i odigra 50 utakmica dobro, pa jednu zabrlja. Tako je najverovatnije i Tifi došao taj neki 55. koncert koji mu ne štima. Možda mu je ono žuto svetlo iz hotela udaralo u oči i nije mu pasalo, pa mu je neko kriv. Kriv je Alen Islamović. On je pevač isto takav kakav je, peva na svoj način, a ja na svoj - kazao je roker.

Foto: Sarić S.

 

 

Uprkos svemu, Alen je oprostio kolegi.

- Ja sam čovek koji oprašta. Nema razloga da nešto pamtim, nisam zlopamtilo. Da sam zlopamtilo, ja bih tad sišao sa bine i rekao da neću više raditi, ali nisam. Evo, i dan-danas radim sa "Bijelim dugmetom" - rekao je on za "Unu".

Sa Goranom Bregovićem nikada nije ulazio u konflikt, štaviše zahvalan mu je na baš svemu. Na pitanje da li će se Brega i Željko Bebek pomiriti jednog dana, Islamović je iznenadio odgovorom:

Foto: Ferenc Kalmandy

 

 

- Ja to ne znam i ne mogu ni ući u tu priču, jer nisam toliko upućen. To su neke stvari koje bi trebalo njih dvojica da reše, a ne ja. U tom "Bijelom dugmetu" je bilo svašta, od hapšenja, policije, pritvaranja, zatvora, do neobjašnjivih načina kako su neki ljudi koji su svirali umrli i stradali. "Bijelo dugme" je uvek to pratilo i to je neminovno. Najveće zlo "Bijelog dugmeta" je to što se uvek mora nešto desiti. Ako nema toga onda nije "Bijelo dugme".

BONUS VIDEO: