Postoji bezbroj testova ličnosti koji odaju naš karakter. Na osnovu govora tela možemo dosta toga zaključiti o osobi. Prekrštene ruke mogu da signaliziraju neki vid zatvorenosti i odbrambeni stav, dok sa druge strane uspravan položaj tela otkriva samopouzdanje.

Verovatno ste čuli poznatu rečenicu da su oči ogledalo duše. Iz očiju možemo pročitati osećanja koji se ne mogu sakriti, kao što su strah, tuga, uzbuđenje, ravnodušnost…Ovo su tri načina koja vam mogu pomoći da otkrijete kakav ste tip ličnosti na osnovu ekspresije očiju.

Foto: Profimedia

 

 

1. Jedno oko je otvorenije od drugog

Desna strana lica pokazuje kako se neko izražava na profesionalnom planu i javnom nastupu. Dok leva strana lica pokazuje više duhovni sklop, kakva je neko ličnost kada se otvori. Tako da, ako je desno oko otvorenije osoba se oseća opuštenije na pozornici, teži ka životu sa uspešnom karijerom. Međutim ukoliko im se previše emotivno približite znaju da postanu oprezni i hladni. Osobe čije je desno oko zatvorenije su stidljivije.

2. Unutrašnji ugao oka je špicastog ili okruglog oblika

Unutrašnji ugao oka, blizu nosa, gde se se spajaju gornji I donji kapci, oslikava koliko je neko odsečan ili ljubazan u komunikaciji. Na primer ukoliko vam je oštriji na desnoj strani to znači da ćete biti oštri u svom poslu, a ukoliko vam je okruglog oblika sa leve strane znači da ćete biti nežni u porodičnim I partnerskim odnosima.

3. Podočnjaci su drugačije boje

Većina ljudi ne voli tamne kolutove ispod očiju, ali oni mogu da signaliziraju još nešto osim lošeg sna. Ako primetite da su podočnjaci promenili boju, da izgledaju vrećasto i teško, to može biti odgovor na stres ili je možda u pitanju problem nadbubrežne žlezde.

(Sensa)

BONUS VIDEO: