Postoji opravdana sumnja da je 5. septembra Nikola S. od vlasnika izjamio "Volkswagen Crafter" za 70 evra, uz napomenu da mu je vozilo potrebno radi transporta bele tehnike u Suboticu i dogovor da mu vozilo vrati istog dana.

Nakon preuzimanja vozila u koje je ušlo 25 migranata sa namerom da se prevezu u Mađarsku, okrivljeni je pokrenuo vozilo sa parkinga, ali je ubrzo nakon stupanja na kolovoz i nailaska vlasnika vozila koji je pokušao da ga zaustavi, Nikola S. istrčao iz vozila koje je bilo u pokretu i trčeći se udaljio.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo Nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, imajući u vidu da je u Mađarskoj osuđen zbog istog krivičnog dela na pet godina zatvora i kaznu proterivanja iz Mađarske na period od 10 godina.
 

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".