Grunulo je kao bomba. To je bio užas, u dahu prepričavaju za 24sata.hr još uvek šokirani stanari u Savskoj ulici u Osijeku gde je u nedelju popodne odjeknula eksplozija gasa u kući njihovog suseda Branka Jevremovića - Mancea (73).

Eksplozija je bila toliko snažna da je izbila prozore iz zidova i vrata iz štokova kuće. Srušio se čak i zid susedne kuće. Branko je s teškim telesnim povredama hitno prebačen u KBC Osijek, ali je, nažalost, u utorak, 31. oktobra preminuo.

Sve se odvilo u nedelju popodne. Policija je uviđajem utvrdila kako se u prostoriji, u kojoj je boravio nesrećni muškarac, nakupljao gradski gas koji je isticao. Branko je daljinskim upravljačem upalio televizor te je to izazvalo snažnu eksploziju. Došlo je i do požara koji je zahvatio Brankovu odeću.

Kako su ispričali svedoci, Branko je bio u vidnom šoku, stajao je nasred sobe dok je požar buktio. Urušio se i zid susedne kuće koji je poklopio ženu (40), a koja je ležala u svom krevetu tokom popodnevnog odmora. Kako saznaje 24sata.hr, zid joj je pao preko nogu i nije se mogla pomeriti. Zadobila je lakše telesne povrede.

Foto: Profimedia

 

 

- Žena iz stana pokraj je zapomagala. Priskočio je prvo jedan muškarac da joj pomogne. Pokušao je da pomakne taj srušeni zid sa nje, no nije uspeo sam. Potom su došla još dvojica koji su je konačno oslobodili. Za to vreme drugi su ljudi pomagali Branku, gasili su mu odeću koja se zapalila. On je bio van sebe, ali na prvi pogled nam se nije činilo da ima ozbiljnije povrede. Sam je izašao iz kuće, hodao ispred. Videli smo da ima opekotine, ali nismo znali da su značajne - govore meštani koji su u šoku jer je i njihov sused preminuo.

- Hitna pomoć brzo došla i oboje ih odvezla. Osetio se stvarno jak smrad plina i nije mi baš jasno kako to nije osetio i Branko - dodaje jedan od suseda.

(24sata.hr)

BONUS VIDEO: