Muškarac je danas pucao ispred bolnice u japanskoj prefekturi Saitama, u blizini Tokija, a sumnja se da su u tom napadu ranjene dve osobe.

Lekar u 40-im i pacijent u 60-im godinama su povređeni u Opštoj bolnici Toda Čuo u gradu Toda, ali su u svesnom stanju, izvestio je Kjodo.

Veruje se da su njih dvojica bili u prijemnoj sobi u prizemlju bolnice kada se incident dogodio oko 13.15 časova po lokalnom vremenu.

Osumnjičeni napadač je pobegao sa lica mesta i navodno se sakrio u obližnju poštu, saopštio je japanski javni servis.

Ubica je pobegao na motociklu, a izvori iz policije su saopštili da je pošta u Varabi Sitiju, oko 1,5 kilometar od bolnice, obavestila vlasti da se tu zabarikadirao muškarac koji ima pištolj.

Foto: Tanjug/AP

 

Vlasti grada Varabija, severno od Tokija, saopštile su da je neutvrđen broj talaca uzeo muškarac "koji poseduje nešto poput pištolja", prenosi Rojters.

Najmanje dve radnice pošte u 20-im i 30-im godinama su taoci, izvestili su japanski mediji.

Snimci koje je emitovala japanska televizija prikazuje čoveka u trenerci i beloj košulji kako stoji u neposrednoj blizini pošte i maše nečim što je ličilo na pištolj.

Foto: Profimedia

 

Nekoliko policijskih vozila trenutno je parkirano oko pošte, a obližnje ulice su blokirane, dok je lokalnom stanovništvu izdato upozorenje da se udalji na bezbedno.

Toda je grad u japanskoj prefekturi Saitama sa oko 140.000 stanovnika.

BONUS VIDEO: