Sedmogodišnji dečak preminuo je nakon što ga je, u psihijatrijskoj ustanovi za decu i adolescente u Okružnoj bolnici u Regensburgu, Nemačka, teško povredio nožem jedan 14-godišnjak, koji je tom prilikom naneo teške povrede i medicinskom tehničaru (63). Istražitelji ne isključuju ekstremističku pozadinu tog napada. Centralna kancelarija za borbu protiv ekstremizma i terorizma u Bavarskoj preuzela je istragu ovog slučaja, prenosi „Bild”.

Sedmogodišnjak je u petak preminuo od posledica povreda nožem koje mu je naneo pacijent (14), dok je ranjeni muškarac u teškom stanju. U petak uveče policija je saopštila da lekari nisu mogli da spasu život dečaka koji je preminuo u bolnici. Teško je povređen i 63-godišnji medicinski tehničar, čije je stanje u petak, kako je saopštila policija, stabilno.Jedan 27-godišnji zaposleni klinike na kraju je zaustavio napadača, ali je i on lakše povređen u ovom incidentu. Prema saznanjima "Bilda", 14-godišnji dečak, od ranije je poznat policiji i ocenjen je kao veoma opasan.

Taj učenik je, zbog sumnji da je planirao pucnjavu u svojoj školi, od januara smešten na dečijoj psihijatriji Okružne bolnice u Regensburgu, zato što nije mogao krivično da odgovara.

On se, između ostalog, sumnjiči da je, na relevantnim platformama za komunikaciju na internetu, "intenzivno radio na planiranju i izvršenju najtežih akata nasilja".

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".