Jedan muškarac je u svoj kombi pokušao da uvuče 10-godišnjeg dečaka, ali su srećom sve videli slučajni prolaznici koji su uspeli da spreče otmicu, prenosi Bild.

Prema policijskom izveštaju sve se dogodilo u sredu u 8 sati ujutru u ulici u južnom delu grada, dok je dečak išao u školu.

"Bild" piše kako postoji videozapis koji prikazuje kombi, u koji je muškarac hteo da uvuče dete. Reč je o tamno sivom Folksagenu T5, a zadnja stakla su obložena srebrnom podlogom, kako se ništa ne bi moglo videti.

 

 

- Evo ga, uspeli smo iz ovog auta oteti dvoje dece. Evo ih ovde momčići. Stavio je folije na auto i kidnapovao je dvoje dece. Tu je kolega Dragan bio, tu je moj bager. Sve je preprečeno. Uspeli smo decu spasiti. Katastrofa - rekao je Duško u snimku na svom Fejsbuk profilu. 

Dvoje prolaznika začuli su vapaje u pomoć, a policija tvrdi da su dečaka izvukli iz kombija i zadržali osumnjičenog do dolaska policije. Na snimku se vide dvojica muškaraca u radnom odelu kako razgovaraju ispred bagera sa policijom, ali se ne zna da li je reč o herojima koji su spasili maloletnika.

Policija sprovodi uviđaj dok je 51-godišnjak u pritvoru. Sutra će biti saslušan kod sudije, prenosi "Jutarnji list".

Duško Vukobrat, rodom iz Knina, na Fejsbuku je objavio snimak nakon spašavanja dečaka tvrdeći da su on i njegov kolega spasili dva mlada života.

 

Ovaj video brzo se proširio i na društvenim mrežama te su ga objavile mnoge Instagram stranice. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serbstreet (@serb.street)

 

BONUS VIDEO: