Radnica sportske radnje u Donjem Stupniku u Hrvatskoj pala je sa merdevina i povredila se. Razlog pada su, kako je tvrdila, klimave merdevine.

Sud joj je nepravosnažno dodelio odštetu od 8.400 evra i 1.500 evra troškova postupka. Dakle, gotovo 10.000 evra.

U presudi se navodi kako je žena krajem maja "pretrpela povredu na radu kad je kao radnica u jednoj trgovini pala s merdevina na pod dok je u skladištu prodavmice slagala kutije na policu.

- Radnica je, slažući kutije na police, izgubila ravnotežu na merdevinama, što se dogodilo propuštanjem ulaganja dužne pažnje u obavljanju radnih zadataka, pa je kao uzrok povrede navedena viša sila - kaže poslodavac.

Povređena žena svedočila je na sudu kako se "prilikom slaganja robe morala popeti na visoke merdevine te joj je koleginica dodavala kutije i kad je htela robu da stavi na policu, kutije su je prevrnule i pala je na leđa”.

Kaže kako su se u skladištu služili metalnim, klimavim meredvinama, visine oko metar i po. Po nalogu šefice slagala je robu na zadnju policu, iako joj je poznato da je to zabranjeno, a pala je upravo u trenutku kad je stavljala kutije na tu zadnju policu.

Nakon pada je hospitalizovana, bila je na bolovanju godinu i po dana, noga joj je bila fiksirana, bila je onemogućena u obavljanju svakodnevnih kućnih poslova. Usled povrede pukli su joj ligamenti te je podvrgnuta operativnom zahvatu, a tokom leta išla je na fizikalne terapije.

Sudija je zbog toga poslodavcu iz Donjeg Stupnika, naložila da bivšoj radnici isplati oko 10.000 evre odštete i troškova.

(Dnevnik)

BONUS VIDEO: