Kako Lončarević ističe, emocija je glavni faktor u njegovim pesmama i radu. Da nema nje, sve bi već odavno prestalo:  

-Nema tu neke tajne. Poziv kojim se ja bavim povezan je sa velikom ljubavlju. Volim ovo što radim. Ono što ja zamislim, zažmurim, otpevam. Nekako bih da mi ljudi veruju, i do sada se ispostavilo da je tako – bio je iskren DŽenan.

Potom je otkrio kako nastaju najlepše balade koje publika danas obožava da peva: 

-Moram da zažmurim i da zamislim da je taj tekst viralan ali i nekako stvaran. Da osetim ono što je autor napisao. Ne pronalazim se u pojedinim rečima, već u priči teksta. Čak bih neke reči izbegavao i izbegavam ih u svojim pesmama. Najpre moram ja da verujem u tu priču, pa onda publika meni. Moja vera u pesmu je u tom smislu presudna – izjavio je on sad. 

Ovaj tvorac predivnih tonova je mišljenja da danas pevači ne pristupaju sa emkocijom muzici: 

-Da mi ne zamere, ali nekako su se svi bacili na tu granu i pristupaju ovome što se zove muzika i estrada. Ja sam tu ušao sa neke malo drugačije tačke, i doživljavao sam to malo prisnije, dok je danas nekako najlakše izaći i zapevati, a imamo Bogu hvala gde da se pojavljuju mlade nade. Ipak ima i dobrih mladih novih pevača, tako da ne sumnjam da na našim prostorima i dalje vlada i živi dobra muzika – rekao je Lončarević.

DŽenan je nakon nekoliko decenija uspeo da sačuva svoj privatni život od javnosti, a mnogi su se pitali zbog čega toliko skriva suprugu:  

-Ne krijem ništa, samo ne želim da ono što je moje bude izloženo javnosti. Onima koji grade karijeru na takav način želim svu sreću. Ne krijem apsolutno ništa, niti želim da se o tome priča. Uvek sam imao fin odnos sa novinarima, kulturni oni, kulturan ja, i to je to – objasnio je i dodao da ga natpisi koji su se pojavljivali u medijima nikada nisu doticali: 

-Pričali su na početku svašta nešto kada sam se našao u žiži interesovanja, tako da mi ne smeta apsolutno ništa– istakao je.

Potom je otkrio da li dobija bakšiš: 

-Ja imam gitaru pa me nešto ne gađaju time. Nema bakšiša na ovaj način na koji vidim da se danas na veliko priča o tome. Evo ja nemam bakšiš – rekao je kategorično pevač koji živi svoje snove uprkos nekim neostvarenim željama:

-Imam ih dosta. Ja sam večiti sanjar. Sanjao sam sve ovo što jesam i još uvek sanjarim neke stvari da mi se dese. Mislim da idem stepenik po stepenik i da će biti i to što želim.

(Grand)

BONUS VIDEO: