Ocu dečaka, kako je saopšteno iz suda, pritvor je produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično delo, kao i zbog toga što bi uznemirenje javnosti moglo da utiče na nesmetano vođenje krivičnog postupka.

- Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je dana 11.10.2023. godine rešenje kojim je prema okrivljenom produžen pritvor, a koji mu po tom rešenju može trajati najduže 30 dana - navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu i dodaje:

- Istim rešenjem, prema okrivljenoj određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, kojom joj je zabranjeno da prilazi, sastaje se ili komunicira sa dečakom, te je istovremeno upozorena da se prema njoj može odrediti teža mera ukoliko prekrši izrečenu zabranu - objašnjeno je u saopštenju suda.

Ocu dečaka ubice, podseća se iz suda, na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti , dok je okrivljenoj na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja - saopšteno je iz suda.

Protiv roditelja dečaka ubice koji je 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar počinio jezivi masakr u kom je ubio devet vršnjaka i radnika obezbeđenja škole, juče je Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu.

U optužnici je predloženo i da dečak ubica koji je istog dana kada je počinio zločin smešten u psihijatrijsku ustanovu bude saslušan kao svedok tokom sudskog postupka.

Podsetimo, otac dečaka ubice uhapšen je 3. maja i od tada je u pritvoru.

BONUS VIDEO:

(Kurir)