Tako će, kako se navodi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), Bačka, Banat, Srem, Beograd i Zapadna Srbije biti pod žutim meteoalarmom zbog - ekstremno visoke temperature!

U četvrtak, topli talas će se proširiti na celu Srbiju, pa će tog dana, 12. oktobra, cela zemlja biti pod žutim meteoalarmom iz istog razloga - visokih temperatura, koje će biti do 28 stepeni.

Vikend i do 29 stepeni

I to nije sve, jer prema petodnevnoj prognozi RHMZ-a, i u petak i subotu će biti toplo, a prvog dana vikenda čak 29 stepeni Celzijusovih!

Gledajući temperature za veće naše gradove, sutra će u Beogradu biti maksimalna dnevna 25 stepeni, u četvrtak 28, u petak 27, subotu 29, a u nedelju 27 stepeni Celzijusovih.

A ujutru negde svega 7 stepeni!

Međutim, ipak su ovo "jesenje vrućine", pa treba imati u vidu to da će ujutru biti prilično hladno, sveta od 13 do 15 stepeni.

Maksimalne dnevne temperature u ostatku zemlje slične su beogradskim, ali jutarnje prilično variraju. U Novom Sadu, tako, tokom ove nedelje dani će počinjati sa svega 10 do 13 stepeni. U Nišu još niže - od 7 do 10, a u Kragujevcu između 8 i 11 stepeni Celzijusova, preneo je Alo.

BONUS VIDEO: On je predsedniku poklonio opanke: "Nisam znao koji broj nosi"

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".