Policija je navela da se veruje da su šestorica Turaka ubijenih 11. septembra kada je njihov automobil upao u zasedu, pripadnici međunarodne kriminalne grupe i da su se nakratko zaustavili u Grčkoj, na putu ka Turskoj.

S obzirom na to da masovnih ubistava praktično nema u Grčkoj, vlasti su odmah povezale taj događaj sa stranim kriminalnim organizacijama, preneo je AP. U saopštenju policije navedeno je da je jedan od privedenih učestvovao u pravljenju plana za boravak žrtava u Grčkoj i putovanje za Tursku, ali ih je navodno naveo u zasedu u mestu Artemida, oko 20 kilometara istočno od Atine, blizu aerodroma.

Šestorica Turaka su napadnuti u automobilu na putu ka atinskom aerodromu a policija je precizirala da su ih ubice "overile" pucnjima u glavu iz blizine. Jedan osumnjičeni, 32-godišnjak, uhapšen je na aerodromu nekoliko sati posle pucnjave, pre nego što se ukrcao na let na jedno ostrvo u istočnom Egeju, blizu obale Turske, a juče je u Atini priveden drugi osumnjičeni, jedan 28-godišnjak.

BONUS VIDEO: