Mladić i devojka prenosili su uživo na društvenim mrežama kako skaču u smrt sa 24. sprata zgrada u Kijevu.

Policija je saopštila da su u pitanju brat i sestra od 17 i 18 godina.

- Žrtve su od zadobijenih povreda preminule na mestu - navodi se u saopštenju policije.

Na uznemirujućem snimku vide se mladić i devojka kako skaču sa balkona držeći se za ruke. Mogu se čuti i poslednje reče koje je mladić pre skoka uputio sestri.

- Volim te - čuje se na snimku.

 

 

Lokalni mediji navode da su tinejdžeri počinili samoubistvo u ponedeljak u 11.10 sati u zgradi u kojoj su prethodno iznajmili stan. Potiču iz grada Berezana.

- Do desete godine momak je živeo u sirotištu. Devojčica je takođe živela do svoje četvrte godine u sirotištu - rekao je izvor iz istrage.

Devojka koja je skočila sa zgrade imala je polusestru (17) koja je saslušana.

 

 

- Tinejdžeri su nedavno aktivno koristili drogu i bili su depresivni - kaže izvor iz istrage.

Dan pre samoubistva napravili su Telegram kanal koji su nazvali "Hodajući mrtvaci" i 30 minuta pre tragedije objavili su nekoliko desetina video snimaka u kojima govore kako se pripremaju za smrt.

Takođe se vidi kako konzumiraju narkotike, a prema njihovim rečima šmrkali su mefedron i pušili marihuanu. Tinejdžeri su naveli i da su prošlog ponedeljka "odlučili da počine samoubistvo" i da im je "cela nedelja bila teška".

SOS telefon

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“. Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

(Kurir.rs/Strana)