"Jaka konvektivna oblačnost koja se iz Bosne i Hrcegovine u zapadnoj struji premešta ka Drini i zapadnoj Srbiji usloviće u narednih sat vremena intenzivne pljuskove sa grmljavinom i pojavom grada na području između Loznice i Bajine Bašte, kao i ponegde u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu", navedeno je u najnovijem upozorenju RHMZ.

 

U upozorenju koje važi od 15:24 sati, navodi se: "Posle podne u Srbiji nestabilno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a pri intenzivnim grmljavinskim procesima lokalno se očekuje veća količina padavina i kratkotrajna pojava grada. U većem delu Vojvodine pretežno sunčano. Takođe se i na području Beograda očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom".

Puno kiše za kratko vreme

RHMz navodi i da se posle podne na području Zapadne i Jugozapadne Srbije, a uveče i tokom noći i na području srednjeg i južnog Banata, Podunavskog okruga, delovima Braničevskog okruga i Šumadije, lokalno očekuju izraženi pljuskovi sa količinom kiše od 10 do 30 mm za kratak vremenski period, grmljavinom, ponegde i kratkotrajnom pojavom grada.

Prethodno ovi delovi Sribije su bili na udaru:

Pre toga, upozorenje je glasilo: "Lokalno izražene pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajnom pojavom grada na području Zapadne Srbije i Posavine". I na području Beograda očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom, upozoravaju.

"Jaka konvektivna oblačnost iz okoline Šapca u narednih sat vremena premeštaće se na istok ka Obrenovcu i južnim delovima Beograda, uslovljavajući jake poljuskove sa grmljavinom i pojavom grada. U narednih sat, dva vremena na području Obrenovca i Beograda, posebno južnih delova Beograda, očekuju se intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i pojavom grada", navodi se u hitnom saopštenju RHMZ.

Takođe, kako se dodaje, "jaka konvektivna oblačnost sa područja Ljubovije i okoline premeštaće se na istok, ka širem području Valjeva i Ljigu, uslovljavajući jake poljuskove sa grmljavinom i pojavom grada".

Kako se navodi, ovo upozorenje važilo je za period od 13:24 do: 15:43 sati.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".