Droga je pronađena pretresom teretnjaka albanskih registarskih oznaka, koji je sa teritorije Albanije ušao u Crnu Goru.

Iz Uprave prihoda i carina navode da je marihuana koju su njihov službenici pronašli u kamionu albanskih registarskih tablica, bila smeštena u tovarnom delu kamiona i obazbeđena carinskom plombom strane administracije.

„Pregledom kamiona ustanovljeno je da se među drvenim paletama koje je prevozio, nalazi 185 pakovanja biljne materije zelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Nakon okončanja pregleda kamiona roba je predata na dalje postupanje Upravi policije, sa kojom Uprava prihoda i carina ostvaruje dobru saradnju i sinhronizovano delovanje u cilju uspešnog sprovođenja zajedničkih aktivnosti“, zaključuje se u saopštenju.

Pripadnici Uprave policije su, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, lišili slobode O.I. (60) i O.K. (24), državljane Albanije, zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Premijer Dritan Abazović kazao je da su koordinisane akcije koje u kontinuitetu sprovode Uprava prihoda i carina (UPC) i Uprava policije (UP) dali vidljive rezultate na koje treba biti ponosan.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO: