Prvak Lige šampiona u malom fudbalu je podgoričko Sportsko bratstvo Sabornog hrama, koji je u finalu u rumunskoj Oradei slavilo protiv Ajaks Galantija - 4:1

Strelci za novog prvaka Evrope bili su Bogoljub-Bobe Komatina, Boris Mijović, Darko Rajković i Nikola Radonjić.

Domaćin je bolje ušao u utakmicu i u 4. minutu pogodio je Marijuš Gita, ali je to bio jedini šut u okvir gola SB Sabornog hrama.

Bobe Komatina je izjednačio već u narednom napadu (5. minut), a u drugom poluvremenu je prednost ekipi u 33. minutu, doneo Boris Mijović. Najbolji strelac 24. memorijala Nikada vas nećemo zaboraviti na Murini, ali i Trofeja Podgorice, Darko Rajković, je u 40. minutu osigurao pobedu, da bi u poslednjim sekundama se upisao i Nikola Radonjić.

SB Sabnornog hrama je u ponedeljak otputovao autobusom na završni turnir, i četvrtog dana takmičenja uspeo je do naslova najboljeg u Evropi u sastavu: Bogoljub Komatina, Boris Mijović, Ognjen Radoman, Ivan Tomašević, Miloš Miličković, Mili Ćetković, Nikola Pejović, Nikola Radonjić, Stefan Ivanović, Darko Rajković, Saša Roćen, Slobodan Drobnjak, Nebojša Kasom i Damjan Otašević.

Trener ekipe je Ognjen Stamatović, njegov pomoćnik Zoran Kapa, a tim menadžer Dušan Jovićević, dok je upravitelj sveštenik - protojerej Branko Vujačić.

Treće mesto pripalo je klubu Zire Azerbejdžan, kojeg je SB Sabornog hrama dobio u polufinalu -3:1 (dva gola Komatine i jedan Ivana Tomaševića).

Sportsko Bratstvo Sabornog hrama u Podgorici je turnir u Rumuniji počeo pobedom nad Mađarskim SZPCSDE (5:1), a u četvrtfinalu je podgorički klub dobio i grčkog Magufana (2:1).

BONUS VIDEO: