I uglavnom je dobijala role nežnih žena sve dok nije stigla poručnica Radmila u "Vojnoj akademiji". Da može mnogo drugačije pokazala je potom i kroz "Državnog službenika", seriju koju su gledaoci posebno zavoleli.

Film Milutina Petrovića" Nečista krv - greh predaka" dao joj je šansu da još jednom oseti rad u epohi, a trenutno je gledamo u seriji "Drug Marko". Ovo je priča o jednoj od najintrigantnijih ličnosti Socijalisticke Federativne Republike Jugoslavije, Aleksandru Rankoviću, a Vaja tumači lik Slavke, Rankovićeve druge supruge.

Foto: ATA images

 

 

Ova glumica je i ranije bila upoznata sa istorijskim činjenicama i životom Rankovica, pošto je imala priliku da igra Slavku Ranković u serijalu o Jovanki Broz.

- Ovde sam mnogo više saznala i o njenom poreklu, i o tome kako su se zapravo upoznali, kakav im je odnos bio, koliko je ona bila, ako pricamo o njihovom odnosu, uz njega, koliko je bila na neki nacin stub, ako mogu tako da kažem, njihove porodice. Gospodin Svetko Kovac mi je pomogao dosta, kao i Slobodan, Rankovicev i Slavkin sin, kog sam imala priliku i cast da upoznam, i da nekako cujem iz prve ruke neke detalje kakva je bila njegova majka - ispričala je glumica.

Foto: ATA images

 

 

- U trećoj epizodi prva scena je scena njihovog upoznavanja, u Drvaru, i to je već samo po sebi meni zanimljivo, pa kasnije, kroz druge epizode videćete jednu ženu koja je ostala bez porodice, koja je za partijom došla u Beograd i koja je, onako, po meni bila heroina i opet naglašavam stub jedne porodice. To sve njoj nije bilo baš lako, ali čini mi se da se s tim herojski borila i držala - dodala je Vaja o seriji čije je prikazivanje na RTS izazvalo ogromno interesovanje gledalaca.

Ranije je u intervjuu za TV Ekran glumica, komentarišući prethodne role u epohi, ova glumica otkrila koliko joj se dopada taj žanr.

- Volim epohu jer je nešto potpuno drugačije od onoga što inače živimo od malena. Devedesetih godina kada sam se rodila, bilo je već moderno doba. Ovo je vreme s kojim nemamo nikakvih dodirnih tačaka osim kroz maštu, književnost i fotografije. Zato je uvek zanimljiva za igru.

Serija "Državni službenik" u kojoj je odigrala jednu od glavnih uloga kraj Milana Marića, donela joj je posebno iskustvo, a zanimljivo je da joj je oca igrao Žarko Laušević, čiji je prijatelj u istoj seriji bio Vajin pravi otac Vladan Dujović.

Foto: Printskrin Jutjub/HONA TV

 

- Igrati sa Žarkom Lauševićem velika je čast i lepo smo sarađivali pa se radujem da u sledećoj sezoni opet stvaramo. On je jedan izuzetan kolega i divno je s njim deliti kadar. Inače, mi smo svi u kući jedni drugima podrška. Tata i ja smo kolege postali onog trenutka kada smo 2015. godine u seriji "Jedne letnje noći" stali zajedno u isti kadar. Pre toga smo jedno drugo gledali kao publika.

Foto:G.Marković

 

 

Pored talenta i umeća, ovu glumicu izdvaja i njeno neobično i retko ime.

- Zahvalna sam roditeljima jer je ime autentično i ne postoji u našoj profesiji druga Vaja. Drago mi je i što je reč o starom srpskom imenu koje je palo u zaborav raznim spletom istorijskih događaja. Nadam se da će možda još neko nekada dati ovo ime svom detetu i oživeti ga ponovo.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".