Generalni direktor kompanija Tesla i X rekao je autoru knjige Volteru Ajzaksonu da je želeo da pokrene misiju koja će podstaknuti interesovanje javnosti za istraživanje svemira.

On je sa raketnim inženjerima DŽimom Kantrelom i Adeom Resijem, dogovorio poslovni sastanak radi pregovora o kupovini projektila, prenosi Dejli mejl.

Rusi su Masku poklonili i flašu votke

Međutim, pre sletanja u Moskvu, oni su se zaustavili u Parizu gde su otišli na noćnu žurku koja je Ilona Maska iscrpela. Kako je navedeno u Maskovoj biografiji, njih trojica su se sastala sutradan sa ruskim biznismenima u zadnjoj prostoriji moskovskog restorana, jedući "male zalogaje hrane prošarane velikim porcijama votke".

Rusi su Masku i njegovim prijateljima poklonili i flašu votke sa prilagođenim etiketama na kojima su prikazane slike svakog od njih na Marsu. Mask je Ajzaksonu rekao da je izračunao težinu hrane i težinu votke i da su bile otprilike jednake.

Mask, koji je rukom pridržavao glavu se onesvestio, a glava mu je udarila o sto, navodi se u biografiji Ajzaksona. Prvi plan osnivača "Spejs Eksa" za istraživanje svemira uključivao je slanje staklenika na Mars, nazvanog Marsova oaza. Nakon neuspelog sastanka na kojem se onesvestio, Mask se vratio u Moskvu početkom 2002. godine da pokuša da kupi dve rakete Dnjepar za 18 miliona dolara.

Ne sviđaju mu se ukusi i efekti alkohola

Ajzakson je napisao da je Mask mislio da je sklopio dogovor o kupovini dve rakete Dnjepar za 18 miliona dolara, ali da su prodavci zapravo želeli 18 miliona dolara za svaki. Ruski biznismeni su mu se tada narugali:

- Oh, mali dečače, nemaš novac?

Mask je povukao cenu i na kraju je ostao praznih ruku kada su cenu podigli na 21 milion dolara po raketi. Vlasnik Tvitera je ranije izjavio da mu se ne sviđaju "ukusi ili efekti većine alkohola", ali je izrazio sklonost ka crnom vinu.

Milijarder je takođe viđen kako pije iz vinske čaše na finalu FIFA Svetskog prvenstva u Kataru prošle godine.

BONUS VIDEO:

MARAKEŠ NAKON RAZORNOG ZEMLJOTRESA: Više od 2000 poginulih

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".