- Sada ako bi se desilo da ne pijem vodu 5 sati došlo bi do povišene temperature, a zatim i dehidratacije i kome - ispričao je Marin.

Problem je što receptori u hipofizi ne hvataju tečnost, te ona samo prolazi kroz njega i zbog toga ovaj mladić muči živu muku.

- Ti receptori u hipofizi, sedmi receptor, kako je doktor slikovito objasnio, kao hvataljke koje luče tečnost i koje prerađuju i organizmu daju. Znači oni su meni zamrli i nema toga nego samo prolazi kroz mene voda. A hormon mirin mi luči, znači uredan je sve normalno, ali jednostavno nema funkcije receptor da to prihvati - kaže Marin Čuturić, fenomen iz bosanskog mesta Fojnice.

Živ se čovek na sve navikne

Marin je zaposlen u porodičnoj firmi, a njegov posao je obrada metala. Prekomeran unos vode mu ne predstavlja prepreku, ali bez nje ne sme ostati.

- Tako mi je od rođenje, nije mi teško jer sam se navikao, znači samo kad sam žedan napijem se vode, to je nekih minut-dva, izmokrim koliko je potrebno i nastavim svoj posao - kaže Marin.

Iako mu nije opterećenje da vodi računa o dovoljnom unosu tečnosti u organizam, kaže da nikako ne bi smeo dopustiti da dehidrira.

- Jedini teret je na bubrezima koji moraju da obrade tu količinu vide. Moram živeti i boriti se - kaže Marin.

Za ovog 27-godišnjeg mladića mnogi kažu da je fenomen koji ima samo nekoliko osoba na svetu. Marin se bavi sportom, planinari, vozi motocikl. Gde god ide nosi nekoliko flaša vode.

Kao beba pio litar vode

Bavljenje sportom, kaže, predstavlja njegov unutrašnji mir.

- Jednostavno to je neki moj unutarnji mir koji osećam kad se popnem na stenu, to je jednostavno taj adrenalinski sport koji me vodi - kaže ovaj mladić koji na svaku vožnju mora nositi po 5l vode kako bi bio dovoljno hidriran.

- Nije mi to problem, jer znam koji je osećaj kada se popnem gore i vidim to prostranstvo - kaže Marin za jutub kanal "Glas Amerike".

Kao beba je pio litar vode na dan a u okruženju svi su upoznati s njegovom pričom i često mu donose vodu.

- Moj put je takav, život da sam pijem vodu, od rođenja se s tim nosim - kaže ovaj mladić i ističe da je uvek želeo da pokaže da se u životu "sve može, kad se hoće".

BONUS VIDEO:

U STROJU NAJBOLJIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".