U Srbiji danas nakon svežeg jutra, tokom dana sunčano i vrlo toplo. Vetar slab jugoistočni, istočni i severoistočni, u južnom Banatu umeren u toku prepodneva. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 9°C na jugu do 19°C u Beogradu, a maksimalna od 29°C u Negotinskoj krajni do 33°C na severu i zapadu Srbije. Uveče vedro. Temperatura u 22h od 16°C do 24°C.

Ovaj ponedeljak biće još jedan u nizu toplih septembarskih dana. Najviša temperatura danas kretaće se do 32 stepena, zbog čega je u Vojvodini, Beogradu i zapadnoj Srbiji na snazi žuti meteoalarm.

Žuti meteoalarm
RHMZ saopštava da nastavlja da preovlađuje vedro i toplo vreme, a na vremenske uslove u našoj zemlji i dalje utiče polje povišenog vazdušnog pritiska, a sa Mediterana nam stiže nešto toplija vazdušna masa.

Sunčano i toplo vreme sa maksimalnom temperaturom do 34 stepena zadržaće se sve do četvrtka, kada očekujemo naoblačenje koje će doneti kišu i zahlađenje od nekoliko stepeni. Maksimalna temperatura u četvrtak do 32 stepena. 

Obzirom da će na snazi svuda u Srbiji biti na snazi žuti meteoalarm vreme može biti potencijalno opasno, i potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Zbog intenzivnog sunčevog zračenja ne zaboravite da su vrednosti UV indeksa visoke i da je potrebna adekvatna zaštita od sunca.

BONUS VIDEO: