Podsetimo, srpski košarkaš je na utakmici protiv Južnog Sudana u grupnoj fazi takmičenja dobio jak udarac, posle čega je hitno operisan i nažalost izgubio je bubreg.

Dobre vesti su da njegov oporavak ide u dobrom pravcu, a Zagklis se u obraćanju posebno zahvalio doktoru Draganu Radovanoviću iz našeg stručnog štaba.

- Oni koji su videli snimak mogu da vide da je to situacija "jednom u milijardu". Bitna je reakcija posle toga. FIBA je pre turnira odabrala određene bolnice koje će biti dostupne u slučaju ovakvih situacija, kao i sjajne doktore, stručnjake specijaliste u svojim oblastima, a doktor Srbije Dragan Radovanović je imao ključnu ulogu u svemu - kazao je Zagklis i dodao:

- Odmah smo aktivirali sve potrebne resurse da u prva 24 sata bude operisan, a potom i preko vikenda kada su bile potrebne dodatne mere. Pričao sam i sa njegovom porodicom, nisam želeo da se pojavljujem previše u javnosti. Želim da kažem da su igrač i njegova plata osigurani, mi smo u kontaktu sa Savezom i želim da se javno zahvalim doktoru Radovanoviću.

Poručio je i da je za košarkaša Saragose spremna medalja.

- I naravno naša velika želja Boriši Simaniću da što pre ozdravi i oporavi se. NJemu će medalja biti uručena, samo čekamo da vidimo koja će to biti medalja - naglasio je on.

Boriša Simanić je i dalje smešten u bolnicu u Manili odakle se redovno javlja našim reprezentativcima, tako da nema sumnje da će i pred finale Svetskog prvenstva poslati poruku koja će biti samo dodatni motiv da "orlovi" odu do zlata, kao i pre 20 godina kada je isto Svetislav Pešić bio selektor našeg tima.