- Protiv imenovanog su pred ovim tužilaštvom vođena dva krivična postupka, oba su okončana donošenjem osuđujuće presude od strane suda i to oba puta za krivično delo nasilje u porodici - navode za "Blic" u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Podsetimo, Goran M. (39) osumnjičen je da je sinoć na putu Glogovica-Dubočane "golf 2" sa 1.94 promila alkohola u organizmu prešao u suprotnu saobraćajnu traku i udario moped kojim su upravljala dvojica dečaka od 11 i 12 godina, nakon čega je pobegao.

Policija ga je ubrzo pronašla i uhapsila.

Foto: Printskrin društvene mreže

 

 

Dečaku otkinuta noga

Kako je "Blic" pisao, policija je na licu mesta zatekla povređene dečake M.D. i P. U. kao i deo noge dečaka M. D. koji je odvezen sanitetom Hitne pomoći za Beograd.

Uprava saobraćajne policije je organizovala presretače i patrole da raščiste put do Beograda kako bi teško povređeni 11-godišnjak u pratnji lekarske pomoći što pre stigao do bolnice.

Drugi dečak je prema našim saznanjima zbrinut u Kliničkom centru Niš. NJemu su konstatovane teške telesne povrede - prelom obe potkolenice.

Oglasilo se tužilaštvo

- Do saobraćajne nezgode je došlo kada je, vozilo kojim je upravljao M.G. pod dejstvom alkohola i kretao se iz smera Glogovice ka Dubočanu, prešlo na levu stranu kolovoza gledano iz pravca njegovog kretanja i prednjim levim delom vozila udario u moped.

Maloletna lica zadobila su teške telesne povrede, a M.D. je od siline udarca amputirana leva noga ispod kolena.

Nakon saobraćajne nezgode vozač je napustio lice mesta, ali je ubrzo pronađen i po nalogu dežurnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru zadržan u trajanju do 48 sati. Dežurni tužilac obavio je uviđaj zajedno sa ovlašćenim službenim licima PU Zaječar i preduzete su sve mere kako bi se prikupili dokazi sa lica mesta. Po saslušanju osumnjičenog biće razmatrano da li postoje zakonski osnovi da se prema njemu odredi pritvor, obzirom na teške posledice prouzrokovane saobraćajnom nezgodom i obzirom na činjenicu da je napustio mesto nezgode - saopštilo je tužilaštvo.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".