Medvedi su u potrazi za hranom spremni da preuzmu mnogo rizika, ali i da pokažu koliko su zaista spretni. U potrazi za hranom često silaze sa planina i izlaze iz šuma u ​​naseljena mesta. Omiljene su im kante za otpatke, a često ulaze i u garaže. Ako ostavite automobil otključan, rizikujete nepozvanog putnika koji može da devastira celu kabinu u rekordnom roku.

Vlasnik Honde stoga može biti zadovoljan. Na snimku se vidi kako radoznali medved bez problema otvara vrata Honde CR-V, u početku okleva, ali će do kraja snimka skupiti dovoljno hrabrosti da uđe u automobil. Prema rečima očevidaca, medved je uzeo nešto hrane i ostao u automobilu svega pet minuta. Na automobilu nije pričinjena nikakva šteta, tako da vlasnik na kraju može da bude zadovoljan.

Prema informacijama na stranici Bearvise.org, ova vrsta medveda ima kandže do pet centimetara i njima lako može da otvori vrata. Zbog toga se preporučuje zaključavanje automobila i posebno zatvaranje svih prozora. Takođe se savetuje da u kabini ne ostavljate hranu sa intenzivnim mirisom koji bi mogao da privuče medveda.

Najveći problem je ako se vrata automobila zatvore nakon što medved uđe u automobil. U ovom slučaju, medved može lako da se uspaniči, a zatim u strahu da uništi automobil. A to sigurno niko ne želi.

BONUS VIDEO: