- Na čitavom albumu izgovaram tri ili četiri "problematične" reči. Nisam znala da je Balkan tako "na note". Prosto vas sve nisam prepoznala. Mnogo ste fini svi! (smeh) Za radio i TV svaka od tih reči je cenzurisana, ne čuje se. Tako da nije bio problem u tim rečima koje su odzvanjale samo u mašti dušebrižnika, već u tome što sam napravila muzičko-kulturološki šok, donela novi avangardni i svetski zvuk i produkcijsku budućnost na ove prostore - istakla je Karleuša.

Jelena je otkrila da li joj je upravo kreativni rad na ovim zahtevnim projektima pomogao da prevaziđete sve što joj se desilo u prethodne četiri godine.

- Ako mislite na majku, ona je moja živa rana koja ne zaceljuje. Samo sam se naučila da živim s tim. Ako mislite na Duška, on se potrudio svim silama da mi oteža svaki sekund života i pokaže kakva je životna greška, a ako mislite na linč koji s vremena na vreme doživljavam od javnosti, to vidim kao veliku motivaciju i inat. Zato postoji i pesma "Minut" na kraju kojom zahvaljujem svima! Sve to što sam nabrojala, učinilo me je ovako jakom - rekla je pop diva.

Foto: ATA images

 

Na albumu "Omega" nalazi se balada "Ja" za koju je Jelena sama pisala tekst. Karleuša ističe da je svu bol izbacila kroz te reči.

- U mom životu je oduvek bilo mnogo bola. To što sam za javnost i za život jaka žena, ne znači da me udarci ne bole. I životni i ljubavni, samo ja znam da trpim i da stegnem zube pa javnost misli da je normalno da se ja napadam, linčujem, izlažem pritisku, da mi se krše ljudska i ženska prava. Malo ko me i doživljava kao nežnu ženu i majku, više sam kao neki vanzemaljac u ovom našem društvu. Nažalost, mene je život toliko osnažio udarcima, toliko sam se borila i privatno i poslovno da ja za drugačiji način funkcionisanja, sem za klinč, gard i borbu, ne znam - rekla je ona i dodala:

Foto: ATA images

 

- Volela bih da mi ovaj dosadašnji život nije bio tako stresan i bolan, ali takva mi je karma. Nekog bi sve ovo dotuklo, ali sam ja izabrala da nema predaje. Imam samo jedan život i neću da budem žrtva, imam ćerke, hoću da im budem primer kako se žena bori i pobeđuje, kako ne da na sebe i kako je jaka i kako se ne miri s porazom. Kao u pesmi, kada me ovaj grad i ovo društvo udare, ja okrenem i drugi obraz da pokažem da mi ne mogu ništa i da suze pretvaram u dijamante koji nikada ne gube sjaj. Pesma "Ja" ima jake autobiografske momente... Poslušajte je pažljivo - poručila je pevačica i zatim otkrila kome dozvoljava da vidi njenu ranjivu stranu.

- Pokazujem ja moju nežnu stranu, ali je niko ne vidi. Ili ne želi da je vidi. LJudi vide ono što žele da vide kada je reč o meni. Veoma su zaslepljeni sopstvenim predrasudama, bile one loše ili čak dobre. I jedna i druga strana preteruje u preuveličavanju, a ja se ne bunim jer je to zlatni recept šou-biz uspeha. Ali moji najbliži znaju ko sam ja zapravo - rekla je Jelena Karleuša za Stori.

BONUS VIDEO: