Simanića je pre nekoliko dana tokom utakmice, u građenju ispod koša, laktom udario košarkaš Južnog Sudana Nuni Omot.

Nakon što je Simanić prvi put operisan u noći između 30. i 31. avgusta, doktori su pratili postoperativni oporavak i doneli odluku da je zbog nastanka komplikacija, nova operacija neophodna. Reprezentativac Srbije operisan je juče u Manili i odstranjen mu je bubreg.

- Košarkaški savez Južnog Sudana obavešten je o povredi igrača Boriše Simanića i naknadnom vađenju bubrega usled incidenta koji se dogodio na prošlonedeljnoj utakmici Svetskog prvenstva protiv Srbije. U duelu je došlo do kontakta srpskog igrača i reprezentativca Južnog Sudana Nunija Omota. Sudije su pregledale snimak incidenta odmah nakon što se dogodio i nije utvrđeno da je Omot napravio prekršaj. Tada ni savez ni igrač nisu bili upoznati sa ozbiljnošću Simanićeve povrede. Okolnost je bila nenamerna i nesrećna - navodi se u saopštenju KS Južnog Sudana.

 

Kažu da je njihov igrač nakon situacije sa Simanićem bio meta rasizma.

- Federacija bi se dodatno pozabavila rasizmom i uznemiravanjem koje je pretrpeo igrač Nuni Omot, nakon što su se pojavile vesti o ovom žalosnom razvoju događaja. Osuđujemo bilo kakav rasizam usmeren prema igraču. Košarka je sport za koji je poznat da spaja jude, a ne da se koristi kao oruđe predrasuda. Na kraju, upućujemo molitve i najbolje želje Boriši Simaniću - stoji u saopštenju KS Južnog Sudana.

BONUS VIDEO:

Poklon i ovacije pune "Arene" za Jana Veselog  

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".