Na dnevnom redu biće i Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima u vlasništvu Srbije a poslanici će se izjasniti i o predlogu Vlade Srbije da se za novog ministra privrede izabere Slobodan Cvetković.

Predloženim dnevnim redom predviđeno je da se razmatraju i predlozi zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, o dualnom obrazovanju, prosvetnoj inspekciji, Nacionalnom okviru kvalifikacija Srbije, visokom obrazovanju, učešću civila u međunarodnim misijama i operacijama van granica Srbije, o kulturi, kao i o filmskom i ostalom audiovizuelnom nasleđu.

Na dnevnom redu Skupštine i sporazumi sa drugim zemljama i organizacijama

Na dnevnom redu naći će se i predlozi o potvrđivanju više sporazuma između Srbije i drugih zemalja i međunarodnih organizacija.

Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu za 2023. godinu, koji je usvojila Vlada Srbije i koji će se naći pred poslanicima u utorak predviđeno je da ukupno planirani prihodi iznose 1.904 milijarde dinara, što je za 60,6 milijardi više nego što je bilo planirano inicijalnim budžetom.

Rebalansom budžeta, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, obezbediće se sredstva za nove kapitalne projekte i investicije i to dodatnih 23 milijarde dinara.

Ova izdvajanja su povećana sa 427,2 milijarde, na 452,3 milijarde dinara, što je 5,6 odsto BDP.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".