Nakon treninga ona je napustila "Čhalov Arenu" i krenula ka Vladimirskoj crkvi. Pre nego što je pokrenuta velika potraga za njom, kamere su je poslednji put snimile u parku kraj autoputa istog dana.

Nova zvezda ruskog sporta, 16-godišnjakinja koja je postala juniorska šampionka države na prvenstvu u Permu, bila je predmet potrage koja se odvijala tokom celog dana.

Bili su uključeni i spasioci, i ronioci (jer je viđena kako ide u pravcu reke), i dobrovoljci, a kako su sati prolazili, tako su mediji javljali vesti "Nema je kod poznanika", "Traže se ljudi koji su je poslednji videli", "Nije u najbližoj okolini hale". 

Onda se pojavila informacija, takođe agencije RIA Novosti "da je u utorak, ranije tokom dana, viđena živa, i to u jednoj prodavnici".

 

 

To nije značilo da je živa i dalje, a zebnja je narasla kada je objavljen kraći intervju s prodavačicom iz pomenute radnje, koja je rekla da je "devojka za kojom tragaju bila tu, i to prilično tužna".

Posle strahovanja da nije došlo do otmice ili nehotične tragedije, počela su zato drugačija, ali je u večernjim satima saopšteno iz moskovske policije da je pronađena:

- Nestala umetnička klizačica pronađena je u bioskopskoj sali jednog tržnog centra. Prema njoj nije počinjeno ništa nelegalno - navodi se u šturoom saopštenju, što bi trebalo da znači da je svojevoljno "nestala sa radara", ali ostaje da se vidi i šta je razlog tome.

 

 

Ruski mediji su nešto kasnije u utorak uveče javili da "maloletna klizačica odvedena u odeljenje moskovskog Istražnog komiteta", kako bi se rasvetili svi detalji njenog jednodnevnog nestanka.

Alina živi u Moskvi sa trenerom Sofijom Fedčenko od svoje devete godine. Rodom je iz Krasnodara, ali su je njeni roditelji, u nastojanju da potvrdi veliki talenat za umetničko klizanje, poslali u Moskvu.

U februaru je ova mlada devojka postala juniorska šampionka Rusije u Permu.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".