Do ekplozije je došlo u prizemlju staračkog doma, a smrtno su stradali 85-godišnjak i 81-godišnjakinja, dok je 79-godišnjak teško povređen. Lekar Kristijan Ćupurdija, rekao je da se radi o teškim povredama trbuha i donjih ekstremiteta.

Kako piše Jutarnji list 85-godišnjak je u prizemlju kuće aktivirao ručnu bombu u kuhinji u kojoj su u tom trenutku bile tri osobe. Muškarac (85) koji je aktivirao bombu je iz naselja nešto više od desetak kilometara od Novog Marofa, dok je 79-godišnjakinja iz jednog mesta u okolini Krapine. Policija ovaj događaj tretira kao ubistvo i samoubistvo. Policija je na licu mesta zatekli stravičan prizor.

- Ovo je bila jedna od najmučnijih intervencija koje su se dogodile na našem području. Prizor je bio stravičan - rekao je komandir policije za Dugo Selo Željko Remenar i dodao kako će uviđaj verovatno trajati do kasnih noćnih sati.

Gradonačelnik Nenad Panian, koji živi u susedstvu, novinarima je rekao da je u objektu živelo ukupno petero ljudi. Preostalih dvoje zbrinuto je preko socijalne službe. Što se tiče ilegalnog oružja, Panian je rekao da je u Dugom Selu "dosta stanovnika iz rata". Rekao je da se prelako dolazi do oružja i da je "psihička situacija u svetu nakon korone i rata drugačija".

Eksplozivnu napravu za koju tek treba veštačenjem pronađenih ostataka da se utvrdi o kojoj se vrsti radi, 85-godišnji je penzioner prema nezvaničnim informacijama doneo je odnekud sa sobom.

(Jutarnji list)

BONUS VIDEO: